Produkter
Opskrifter
PRODUKTER
Produkter
Krydderier
Olie & eddike
Mysli & flakes
Tørrede frugter & mos
Bælgfrugter & konserves
Vegetarisk
Frost
Nøddesmør & smørbart
Glutenfri
Nødder & snacks
Bagning
Bønner, frø & linser
Ris, gryn & pasta
Drikkevarer
Brød & kiks
Garniture, dressing & bouillon
Foodservice
OPSKRIFTER
Alle opskrifter
Morgenmad & Brunch
Hovedretter
Veganske opskrifter
SKØNHED
Oplev Urtekram Beauty
BÆREDYGTIGHED
Grøn mad
Ansvarsfuld indkøb
Genvejen til det gode valg
OM OS
Om os
FAQ
Urtekram 50 år
Vores mærkninger
Kontakt
Cookies og GDPR
DK
SE
DK
FI
EN
DE
Julens stjernebrød
Brød & Bagværk
Serveringer: 1
Af
og Sif Orellana
Ingredienser
Fremgangsmåde
225 g hvedemel
225 g sigtet speltmel
1 tsk stødt kardemomme
½ tsk salt
35 g flydende kokossirup
1 æg
30 g smør (stuetempereret)
2 dl mælk (evt. havremælk)
25 g gær
1 tsk matcha pulver*
½ tsk spirulina pulver*
Remonce
100 g smør (stuetempereret)
80 g rørsukker
2-3 spsk stødt kanel
* Kan udelades
Bland mel, kardemomme og salt i en bageskål.
Tilsæt kokossirup, æg og smør.
Lun mælken og bland gæren i.
Tilsæt matcha- og spirulinapulveret.
Bland mælke- og melblandingen.
Ælt dejen godt.
Form den til en kugle og lad den hæve til dobbelt størrelse (ca. 1-1 ½ time).
Bland i mellemtiden ingredienserne til remoncen.
Ælt dejen let i et minut og del den i fire kugler.
Drys lidt mel ud på bordpladen og rul hver kugle ud til en cirkel á ca. 35 cm i diam.
Læg den første bund på en bradepande beklædt med bagepapir.
Anbring en stor tallerken (ca. 23 cm i diam.) henover dejstykket og tryk den let ned.
Løft den væk. Smør nu ca. 1/3 af remoncen ud til kanten af det markerede område.
Placer den næste “bund” ovenpå den første og smør remonce ud på den.
Gentag med den tredje bund og anbring den sidste øverst.
Anbring den store tallerken oven på stakken af bunde.
Pres den lidt ned, og skær den overskydende dej af med en skarp kniv.
Anbring et glas i midten af cirklen.
Lad det blive stående.
Læg nu fire snit ind imod glasset i hver “verdenshjørne” med en skarp kniv.
Del hver “snip” i to med endnu et snit, og del igen disse snipper i to.
Til sidst skal du have 16 lige store “snipper”.
Tag nu to snipper ad gangen, løft dem op fra underlaget og twist dem to gange rundt i en ud-adgående bevægelse.
Læg dem ned og saml dem i en spids.
Gentag med de øvrige snipper, så du til sidst har en 8-armet stjerne.
Pensl brødet med æg, før du putter det i ovnen, og bag det i ca. 15 minutter ved 180oC.
Lad det køle lidt af, og drys derefter skiftevis flormelis og tranebærpulver henover.
Ingredienser
225 g hvedemel
225 g sigtet speltmel
1 tsk stødt kardemomme
½ tsk salt
35 g flydende kokossirup
1 æg
30 g smør (stuetempereret)
2 dl mælk (evt. havremælk)
25 g gær
1 tsk matcha pulver*
½ tsk spirulina pulver*
Remonce
100 g smør (stuetempereret)
80 g rørsukker
2-3 spsk stødt kanel
* Kan udelades
Fremgangsmåde
Bland mel, kardemomme og salt i en bageskål.
Tilsæt kokossirup, æg og smør.
Lun mælken og bland gæren i.
Tilsæt matcha- og spirulinapulveret.
Bland mælke- og melblandingen.
Ælt dejen godt.
Form den til en kugle og lad den hæve til dobbelt størrelse (ca. 1-1 ½ time).
Bland i mellemtiden ingredienserne til remoncen.
Ælt dejen let i et minut og del den i fire kugler.
Drys lidt mel ud på bordpladen og rul hver kugle ud til en cirkel á ca. 35 cm i diam.
Læg den første bund på en bradepande beklædt med bagepapir.
Anbring en stor tallerken (ca. 23 cm i diam.) henover dejstykket og tryk den let ned.
Løft den væk. Smør nu ca. 1/3 af remoncen ud til kanten af det markerede område.
Placer den næste “bund” ovenpå den første og smør remonce ud på den.
Gentag med den tredje bund og anbring den sidste øverst.
Anbring den store tallerken oven på stakken af bunde.
Pres den lidt ned, og skær den overskydende dej af med en skarp kniv.
Anbring et glas i midten af cirklen.
Lad det blive stående.
Læg nu fire snit ind imod glasset i hver “verdenshjørne” med en skarp kniv.
Del hver “snip” i to med endnu et snit, og del igen disse snipper i to.
Til sidst skal du have 16 lige store “snipper”.
Tag nu to snipper ad gangen, løft dem op fra underlaget og twist dem to gange rundt i en ud-adgående bevægelse.
Læg dem ned og saml dem i en spids.
Gentag med de øvrige snipper, så du til sidst har en 8-armet stjerne.
Pensl brødet med æg, før du putter det i ovnen, og bag det i ca. 15 minutter ved 180oC.
Lad det køle lidt af, og drys derefter skiftevis flormelis og tranebærpulver henover.
Lignende opskrifter
Gulerodsbrød med kerner og dadler
Veganske kanelsnegle med chokolade- og pekanglasur
Brunkager med rødbedeglasur
Blåbærmuffins
Vis flere opskrifter
Hvad leder du efter?
Produkter (
)
Opskrifter (
)
Indhold (
)
Kategorier