Julens stjernebrød

Brød & Bagværk
Serveringer: 1
Af

Ingredienser

225 g hvedemel
225 g sigtet speltmel
1 tsk stødt kardemomme
½ tsk salt
35 g flydende kokossirup
1 æg
30 g smør (stuetempereret)
2 dl mælk (evt. havremælk)
25 g gær
1 tsk matcha pulver*
½ tsk spirulina pulver*
Remonce
100 g smør (stuetempereret)
80 g rørsukker
2-3 spsk stødt kanel
* Kan udelades

Fremgangsmåde

Bland mel, kardemomme og salt i en bageskål.
Tilsæt kokossirup, æg og smør.
Lun mælken og bland gæren i.
Tilsæt matcha- og spirulinapulveret.
Bland mælke- og melblandingen.
Ælt dejen godt.
Form den til en kugle og lad den hæve til dobbelt størrelse (ca. 1-1 ½ time). 
Bland i mellemtiden ingredienserne til remoncen.
Ælt dejen let i et minut og del den i fire kugler.
Drys lidt mel ud på bordpladen og rul hver kugle ud til en cirkel á ca. 35 cm i diam.
Læg den første bund på en bradepande beklædt med bagepapir.
Anbring en stor tallerken (ca. 23 cm i diam.) henover dejstykket og tryk den let ned.
Løft den væk. Smør nu ca. 1/3 af remoncen ud til kanten af det markerede område.
Placer den næste “bund” ovenpå den første og smør  remonce ud på den.
Gentag med den tredje bund og anbring den sidste øverst.
Anbring den store tallerken oven på stakken af bunde.
Pres den lidt ned, og skær den overskydende dej af med en skarp kniv.
Anbring et glas i midten af cirklen.
Lad det blive stående.
Læg nu fire snit ind imod glasset i hver “verdenshjørne” med en skarp kniv.
Del hver “snip” i to med endnu et snit, og del igen disse snipper i to.
Til sidst skal du have 16 lige store “snipper”.
Tag nu to snipper ad gangen, løft dem op fra underlaget og twist dem to gange rundt i en ud-adgående bevægelse. 
Læg dem ned og saml dem i en spids.
Gentag med de øvrige snipper, så du til sidst har en 8-armet stjerne.
Pensl brødet med æg, før du putter det i ovnen, og bag det i ca. 15 minutter ved 180oC.
Lad det køle lidt af, og drys derefter skiftevis flormelis og tranebærpulver henover.

Lignende opskrifter