Produkter
Opskrifter
PRODUKTER
Produkter
Krydderier
Olie & eddike
Mysli & flakes
Tørrede frugter & mos
Bælgfrugter & konserves
Vegetarisk
Frost
Nøddesmør & smørbart
Glutenfri
Nødder & snacks
Bagning
Bønner, frø & linser
Ris, gryn & pasta
Drikkevarer
Brød & kiks
Garniture, dressing & bouillon
Foodservice
OPSKRIFTER
Alle opskrifter
Morgenmad & Brunch
Hovedretter
Veganske opskrifter
SKØNHED
Oplev Urtekram Beauty
BÆREDYGTIGHED
Grøn mad
Ansvarsfuld indkøb
Genvejen til det gode valg
OM OS
Om os
FAQ
Urtekram 50 år
Vores mærkninger
Kontakt
Cookies og GDPR
DK
SE
DK
FI
EN
DE
Lagkage med tranebærcreme og rødbedeglasur
Brød & Bagværk
Serveringer: 8
Ingredienser
Fremgangsmåde
Lagkagebundene
6 æg
300 g rørsukker
5 spsk. kakaopulver 22%
2 tsk. vaniljepulver
½ tsk. salt
280 g sigtet speltmel
4 tsk. bagepulver
Tranebærcreme
3 dl letmælk
4 spsk. rørsukker
½ tsk. vaniljepulver
2 spsk. maizenamel
2 æggeblommer
½ l piskefløde
4 tsk. tranebærpulver
Flødeskum til lagkagens sider
¼ l piskefløde
1 spsk. Biotta rødbedesaft
Rødbedeglasur til kagens top
300 g. flormelis
4 spsk. Biotta rødbedesaft
Kakaonibs
Friske bær
Pisk æg og sukker godt sammen i en skål.
Dernæst sigtes alle de tørre ingredienser ned i skålen, og vendes sammen med æggesnapsen, ikke røre men vende.
Kom dejen i en springform som er 24 cm. i diameter, smør springformen med lidt fedtstof.
Bag kagen i ovnen ved 180 grader i 20-30 minutter, eller indtil dejen ikke længere hænger fast på en tandstik.
Herefter laves cremen til at lægge imellem bundene.
Kom alle ingredienserne, på nær tranebærpulver og fløde, op i en kasserolle og rør godt rundt.
Lad cremen varme op ved middelvarme under omrøring, indtil den tykner.
Cremen tages af varmen og kommes op i en skål.
Dæk med film, helt ned til cremens overflade og sæt på køl.
Pisk fløden til skum og bland med tranebærpulver.
Når cremen er afkølet piskes den igennem i 1 minut, hvorefter tranebærfløden vendes sammen med.
Når kagen er bagt, skal denne afkøle på en bagerist.
Tag kagen ud af formen når du kan røre ved springformen.
Lad den køle yderligere 20-30 minutter inden du skærer den i 3 lige tykke bunde.
Når kagen er afkølet og skåret til 3 bunde, bygges den op på et lagkagefad, med et lag tranebærcreme mellem hvert lag, dog ikke på toppen.
Brug en spatel til at dække siderne med lidt af cremen, så du får en glat overflade.
Lav glasuren til kagens top, rør de to ingredienser sammen.
Glasuren må ikke være så tynd at den ryger ned af siderne.
Kom glasuren på kagens top.
Dys med kakaonibs og bær i midten.
Hæld fløden op i en skål, og pisk den til en fast skum, tilsæt herefter rødbedesaften, og rør den forsigtigt i fløden.
Kom rødbedefløden op i en sprøjtepose med en stjerneformet tyl, og sprøjt kagen op som vist på billedet.
Ingredienser
Lagkagebundene
6 æg
300 g rørsukker
5 spsk. kakaopulver 22%
2 tsk. vaniljepulver
½ tsk. salt
280 g sigtet speltmel
4 tsk. bagepulver
Tranebærcreme
3 dl letmælk
4 spsk. rørsukker
½ tsk. vaniljepulver
2 spsk. maizenamel
2 æggeblommer
½ l piskefløde
4 tsk. tranebærpulver
Flødeskum til lagkagens sider
¼ l piskefløde
1 spsk. Biotta rødbedesaft
Rødbedeglasur til kagens top
300 g. flormelis
4 spsk. Biotta rødbedesaft
Kakaonibs
Friske bær
Fremgangsmåde
Pisk æg og sukker godt sammen i en skål.
Dernæst sigtes alle de tørre ingredienser ned i skålen, og vendes sammen med æggesnapsen, ikke røre men vende.
Kom dejen i en springform som er 24 cm. i diameter, smør springformen med lidt fedtstof.
Bag kagen i ovnen ved 180 grader i 20-30 minutter, eller indtil dejen ikke længere hænger fast på en tandstik.
Herefter laves cremen til at lægge imellem bundene.
Kom alle ingredienserne, på nær tranebærpulver og fløde, op i en kasserolle og rør godt rundt.
Lad cremen varme op ved middelvarme under omrøring, indtil den tykner.
Cremen tages af varmen og kommes op i en skål.
Dæk med film, helt ned til cremens overflade og sæt på køl.
Pisk fløden til skum og bland med tranebærpulver.
Når cremen er afkølet piskes den igennem i 1 minut, hvorefter tranebærfløden vendes sammen med.
Når kagen er bagt, skal denne afkøle på en bagerist.
Tag kagen ud af formen når du kan røre ved springformen.
Lad den køle yderligere 20-30 minutter inden du skærer den i 3 lige tykke bunde.
Når kagen er afkølet og skåret til 3 bunde, bygges den op på et lagkagefad, med et lag tranebærcreme mellem hvert lag, dog ikke på toppen.
Brug en spatel til at dække siderne med lidt af cremen, så du får en glat overflade.
Lav glasuren til kagens top, rør de to ingredienser sammen.
Glasuren må ikke være så tynd at den ryger ned af siderne.
Kom glasuren på kagens top.
Dys med kakaonibs og bær i midten.
Hæld fløden op i en skål, og pisk den til en fast skum, tilsæt herefter rødbedesaften, og rør den forsigtigt i fløden.
Kom rødbedefløden op i en sprøjtepose med en stjerneformet tyl, og sprøjt kagen op som vist på billedet.
Lignende opskrifter
Gulerodsbrød med kerner og dadler
Veganske kanelsnegle med chokolade- og pekanglasur
Brunkager med rødbedeglasur
Blåbærmuffins
Vis flere opskrifter
Hvad leder du efter?
Produkter (
)
Opskrifter (
)
Indhold (
)
Kategorier