Langtidshævet speltbrød

Brød & Bagværk
Serveringer: 2

Ingredienser

6 dl vand
15 g gær
1 spsk. honning
1 spsk. havsalt
1 dl yoghurt naturel eller A38
400 g fuldkornsspeltmel
350-400 g sigtet speltmel
Desuden 2 hævekurve

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vand, tilsæt honning, salt og yoghurt.
Rør fuldkornsmelet i dejen, dernæst sigtet speltmel og ælt dejen grundigt.
Dejen skal være sej og glat. Lad dejen stå 8-16 timer dækket med et fugtigt klæde i køleskabet.
Vend dejen ud på et meldrysset bord, del i to og kom dem op i grundigt melede hævekurve.
Lad efterhæve ca. 1 time, mens ovn inkl. bageplade varmes op til 250o C.
Kom brødene på den varme bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 225o C i ca. 35 min.  

Lignende opskrifter