Myslibrød

Brød & Bagværk
Serveringer: 2
Mysli kan meget mere end blot at komme på yoghurten. Og trænger du til et brød med mere struktur, er mysli skøn at komme i dejen! Kærnemælk bidrager med fylde og en lille smule syrlighed til brødet.
Af

Ingredienser

2½ dl kærnemælk
2½ dl vand, lunkent
30 g gær
1 spsk. kokossirup
300 g mysli, f.eks Urte-krams Super Spelt mysli
50 g hasselnødder
450 g sigtet speltmel
Speltflager og hasselnødder til pynt

Fremgangsmåde

Hæld kærnemælk og vand i en skål, og opløs gæren heri.
Tilsæt sirup og salt.
Rør myslien ud i væsken, hak hasselnødder, og kom dem ned i væsken.
Ælt melet i væsken lidt af gangen, og ælt, til dejen er glat og smidig.
Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Slå dejen ned på et meldrysset bord.
Del den i to lige store stykker, og form til to brød.
Læg brødene på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 30 min..
Tænd ovnen på 200 grader.
Pensle brødene med vand eller æg, og drys med speltflager og hasselnødder
Bag brødene ca. 30 min. nederst i ovnen.
Afkøl på en bagerist.

Lignende opskrifter