Squashbrud

Brød & Bagværk
Serveringer: 10
Bløde, sødmefulde boller, der smager af en mellemting mellem en kage og et brød. Bollerne er fantastiske til en varm kop te på en kold eftermiddag.
Af

Ingredienser

25 g gær
2½ dl lunkent vand
1 tsk. salt
30 g rørsukker eller kokossukker
400-500 g sigtet speltmel
40 g blødt smør i tern
2 æg
60 g græskarkerner (kan erstattes af 30 g chiafrø)
½ groft revet squash (kan erstattes af 75 g chokolade)

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i det lunkne vand, og opløs salt og sukker heri.
Tilsæt ca. 350-400 g af melet, og ælt dejen sammen, til den er ret fast. Til¬sæt derefter det bløde smør, og ælt dejen med mere mel, til smørret er optaget, og dejen er smidig og fast.
Lad dejen hæve lunt under et klæde i ca. 1 time.
Kom den ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lav et hul i dejen, og kom æg, græskarker¬ner og revet squash herned.
Fold fyldet ind i dejen, og tag nu en palet/dejspade, og skær dejen på kryds og tværs.
Den skal altså ikke æltes til en ensartet masse, men være en løs dej som hænger sammen med æg, squash og græskarkerner.
Sørg for, at der er god plads mellem bruddene på bagepladerne. Lad dem efterhæve i ca. 1 time.
Undlad at dække dem til, da de vil hænge fast i viskestykket.
Bag bruddene i en forvarmet ovn ved 200 grader i 12-15 min..

Lignende opskrifter