Kardemommeknuder

Brød & Bagværk
Serveringer: 16
Kardemommeknuder, kardemommesnurrer - kært barn har mange navne. Men det gør ikke det saftige og smagfulde bagværk til en mindre fornøjelse. Prøv denne søde opskrift derhjemme, når du har lyst til bagværk med masser af kardemomme. Vi forklarer nedenfor, hvordan du gør, så du kan få velsmagende kardemommeknuder til kaffen. I opskriften er der blandt andet kokossukker, som er med til at give en helt særlig sødme.
Af

Ingredienser

Dej

35 g gær
5 dl mælk
900 g Urtekram sigtet speltmel
1 æg + 1 æg til pensling
1 tsk. Urtekram stødt kardemomme
10 g fint havsalt
100 g Urtekram rørsukker
100 g smør

Remonce

125 g blødt smør
1 tsk. Urtekram stødt kardemomme
100 g Urtekram kokossukker
1 spsk. Urtekram sigtet speltmel

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i den kolde mælk.
Tilsæt det sigtede speltmel, æg, kardemomme, salt og sukker, og ælt dejen grundigt, så den bliver glat og ensartet.
Tilsæt smørret i små tern, og ælt det ind i dejen, til alt smørret er optaget i dejen, og den er glat og blank.
Det tager noget tid at lave dejen, så hav tålmodighed.
Lad dejen hæve tildækket i skålen ved stuetemperatur i 2 timer.
Rør det bløde smør, mel, kardemomme og kokossukker sammen til en remonce.
Drys køkkenbordet med mel, og vend dejen ud herpå.
Rul den ud til et rektangel på ca. 35 x 45 cm i bredde og længde.
Smør remoncen ud over hele fladen. Fold en tredjedel dej ind over midten, og fold den anden tredjedel ind over den første.
Rul så denne ud igen i et rektangel på ca. 45-55 cm. Skær dejen i 16 strimler.
Tag en strimmel, og sno den et par gange ved at dreje enderne hver sin vej.
Tag så denne snoede dejstrimmel, og sno den om din ene hånds pege- og langfinger.
Sno dejen omkring disse fingre to gange, og slut af med at trække snippen ind i bollens midte med din pege- og langfinger.
Gem begge snipper under bollen.
Sæt knuderne på en bageplade med bagepapir.
Lad dem efterhæve under et klæde i 2 timer.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Pensl dem med sammenpisket æg, og bag dem i 12-15 min., til de er gyldne og sprøde.
Køl dem af på en bagerist, og nyd dem!

Lignende produkter

Lignende opskrifter