Havregrød med nødder og rabarber

Morgenmad & Brunch
15 min
Serveringer: 2
Her er en rigtig god luksusgrød, hvis du har et par rabarberstængler, nogle nødder og havregryn derhjemme. Det vil være en hurtig rabarberkompot, men den samme fremgangsmåde kan bruges til at lave kompot med andre frugter og bær.

Ingredienser

Grød

2 ½ dl havregryn
3 dl havremælk
3 dl vand
1 stor knivspids salt
½ tsk kardemomme
Rabarberkompot og nødde-crunch
4 rabarberstængler
2 spsk kokosolie eller smør
3 spsk ahornsirup
1 tsk friskrevet ingefær
2 spsk vand
2 dl blandede nødder, frø, kokosflager
Serveret med
3 spsk mascarpone eller vegansk yoghurt

Fremgangsmåde

Hæld alle grødingredienser i en gryde og kog op under omrøring. Sænk varmen, og lad den simre, indtil den er kogt sammen og blevet cremet. Fjern fra varmen, sæt et låg på og lad det stå.
Skær rabarber i 2,5 cm stykker. Smelt halvdelen af kokosolie og ahornsirup i en stor gryde og tilsæt rabarber, ingefær og vand. Lad det simre i et par minutter, indtil rabarberen er blød og begynder at frigive juice. Skub det derefter til den ene side af gryden, hæld resten af olie og ahornsirup i, og hæld nøddeblandingen ned. Lad nødderne stege og kandiseres i den søde rabarberjuice. Efter et par minutter er alt klar.
Hæld grøden i to skåle. Sæt en skefuld mascarpone eller vegansk yoghurt i midten og top med rabarberkompotten. Fordel nøddeblandingen langs kanten af skålene og drys lidt havregryn på toppen.

Lignende opskrifter