Chokoladetærter med friske bær

Dessert
Serveringer: 6

Ingredienser

Bund

100 g blandede nødder (fx hasselnødder, mandler og cashewnødder)
3 spsk. kakao
½ tsk. himalayasalt
8 tørrede dadler, udblødt
2 spsk. koldpresset kokosolie 
Chokoladefyld
8 tørrede dadler, udblødt
3 spsk. kakao
1/2 tsk.  vaniljepulver
1 knivspids himalayasalt
3 spsk. koldpresset kokosolie 
4 spsk. vand

Topping

125 g økologiske friske bær, fx hindbær og blåbær
1/2 dl økologiske granatæblekerner  

Fremgangsmåde

Udblød de tørrede dadler i vand 2 timer inden brug.   
Rist nødderne på en tør, varm pande, indtil de har en let gylden farve. Lad afkøle.
Start med bunden.
Bland nødder, kakao og salt til en smuldrende dej i en foodprocessor.
Tilsæt de udblødte dadler og kokosolie og kør indtil dejen bliver en ensartet masse.
Klem bunden i 6 små tærteforme (ca. 8 cm Ø).
Sæt i fryseren. Kan også laves i en stor, hvis du ikke har nogle små.
Blend ingredienserne til chokoladefyldet, indtil den er helt glat.
Stop blenderen fra tid til anden for at skrabe fyldet ned ad kanterne og fortsæt med at blende.
Fordel fyldningen i tærteformene, de skal ikke fyldes helt op.
Sæt dem i køleskab og lad det størkne i mindst 2 timer.
De er også fremragende til at blive frosset for at blive taget op 15 minutter før servering, og serveres godt afkølet.
Top tærterne med friske hindbær og granatæblekerner lige før servering.

Lignende opskrifter