Fransk æblecidereddike

Økologisk
Urtekram æblecidereddike har en delikat sødme med en udpræget karakter af æble. De økologiske æbler vi anvender til vores æblecidereddike kommer fra Frankrig. Æblecidereddiken er upasteuriseret og indeholder 5% eddikesyre fremkommet ved naturlig gæring. Brug den i alt fra marinader, syltning og dressing eller giv saucen ent ekstra pift.

Indhold

Ingredienser: Upasteuriseret økologisk æblecidereddike.

Mærkninger

Information

Varenummer 1033201

Godt at vide: Det er altid ingredienserne og næringsværdierne på emballagen, der gælder.

De fleste eddiker man kan købe i dag er varmebehandlet så det er så godt som umuligt at finde en ”levende” eddike i butikkerne. Urtekrams æblecider eddike er ikke varmebehandlet og det betyder, at eddikesyrebakterierne fortsat er aktive. Grums i eddiken kan være indikator for starten på en eddikemor. Eddikemor vil udvikle sig, når flasken åbnes og æblecidereddiken får ilt. Eddikemor dannes hvis der er sukker eller alkohol tilbage i eddiken da eddikesyrebakterierne vil omdanne det til eddike. Eddikemor er en koloni af eddikesyredannende bakterier. De opbygger et skelet af cellulose som binder dem sammen og holder dem flydende på væskeoverfladen, hvor de ved hjælp af luftens ilt kan omdanne alkohol eller sukker til eddikesyre. Eddikemor har farve som den væske, den lever af, og konsistens som en vandmand, og mange forbrugere ville sikkert være kede af at skulle kigge på den. Med tiden vil den vokse sig så tyk og tung, at den falder til bunds. Så længe eddikesyrebakterierne har noget at spise, vil der blive ved med at blive dannet en ny.
De fleste eddiker man kan købe i dag er varmebehandlet så det er så godt som umuligt at finde en ”levende” eddike i butikkerne. Urtekrams æblecider eddike er ikke varmebehandlet og det betyder, at eddikesyrebakterierne fortsat er aktive. Grums i eddiken kan være indikator for starten på en eddikemor. Eddikemor vil udvikle sig, når flasken åbnes og æblecidereddiken får ilt. Eddikemor dannes hvis der er sukker eller alkohol tilbage i eddiken da eddikesyrebakterierne vil omdanne det til eddike. Eddikemor er en koloni af eddikesyredannende bakterier. De opbygger et skelet af cellulose som binder dem sammen og holder dem flydende på væskeoverfladen, hvor de ved hjælp af luftens ilt kan omdanne alkohol eller sukker til eddikesyre. Eddikemor har farve som den væske, den lever af, og konsistens som en vandmand, og mange forbrugere ville sikkert være kede af at skulle kigge på den. Med tiden vil den vokse sig så tyk og tung, at den falder til bunds. Så længe eddikesyrebakterierne har noget at spise, vil der blive ved med at blive dannet en ny.

Lignende produkter